AQUAREL BEGINNERS CURSUS

WAT IS BELANGRIJK ALS JE BEGINT?

Eigenlijk maar 1 ding, dat je plezier houdt in waar je mee bezig bent. Dat lukt het beste als je snel nadat je begonnen bent met iets nieuws, goed resultaat behaalt.

kladderclub appelen

kladderclub appelen

WAT GAAN WE DOEN OM DIT TE BEREIKEN?

We beginnen met de basis. Leren kijken en 3 trucjes om goed te leren tekenen/schilderen. De eerste bijeenkomsten gaan we dus nog niet meteen schilderen. We houden ons bezig met de basisvormen waaruit de wereld bestaat, het begin van perspectief en het begin van kleurenleer. Tussendoor besteden we aandacht aan het materiaal wat we nodig hebben om te aquarelleren. Dit duurt ongeveer 4 bijeenkomsten.

Nu is het tijd om lekker aan de slag te gaan met aquarelverf. In deze 8 bijeenkomsten leren we nat-in-nat werken, droog werken, we behandelen bomen en lucht, en gaan aan de slag met hulp-materialen zoals maskeervloeistof. Tijdens dit proces proberen we verschillende penselen uit en verschillende soorten papier.

 WAT IS HET RESULTAAT?

Na deze bijeenkomsten heb je in principe alles geleerd wat je weten moet om zelf verder te gaan. Het enige wat nog nodig is, is veel oefenen en plezier houden in waar je mee bezig bent. Alle oefeningen die gedaan zijn kunnen gebundeld worden tot je eigen naslagwerk waarin je in de toekomst kunt nazoeken hoe iets ook al weer moet, net als de schets- en aantekenboekjes van grote kunstenaars als Leonardo da Vinci.

Kladderclub curus aquarel

Kladderclub curus aquarel

WAT HEB JE NODIG?

In ieder geval goede zin en nieuwsgierigheid. Daarnaast heb je nodig een schetsblok A4 formaat, een puntenslijper en 3 potloden: HB, B2 en H2.

Omdat we in de 1e helft van de cursus aandacht besteden aan de materialen die je nodig hebt voor aquarelleren, is het beter om deze materialen pas later te kopen. Dit zal zijn een blok aquarelpapier, een palet, penselen en verf. De rest wordt ter beschikking gesteld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s