SCHILDER CURSUS

WAT IS DE KLADDERCLUB?

De Kladderclub is een groep enthousiaste amateur schilders onder leiding van Resi van Zijl. Er wordt meestal gewerkt met aquarel verf maar steeds vaker met andere media zoals acrylverf en pastelkrijt. Door het uitvoeren van oefeningen wordt elk werkstuk steeds beter. Het plezier houden in creatief bezig zijn en ontspannen staat echter voorop.

Kladderclub bomen

Kladderclub bomen

HOE VERBETEREN WIJ ONS?

Het belangrijkste bij het maken van kunst is kijken en leren kijken. Om dat wat je ziet over te brengen in je kunstwerk, is techniek en kennis van het medium nodig. Aan deze 2 dingen wordt in elke serie bijeenkomsten ruim aandacht gegeven.

Vrijwel elke opdracht begint met het ontdekken van het onderwerp door eerst te kijken en te tekenen. Zo kun je ook een goede compositie bepalen. Zonder een goede schets/tekening als basis mislukken de meeste werkstukken.

Daarna wordt de opdracht uitgevoerd. Om kennis te maken met alle mogelijkheden worden diverse technieken en allerlei (hulp-) materialen uitgeprobeerd. Veel van de eenmalig gebruikte (hulp-) materialen zijn aanwezig en kunnen vrij gebruikt worden.

VOOR IEDER WAT WILS

Elke serie bijeenkomsten bestaat uit een aantal vaste onderdelen en een aantal door de groep te bepalen onderdelen. De vaste onderdelen zijn een oefening bloemen/planten, een landschap, en een oefening waarin op de een of andere manier perspectief verwerkt is. De andere bijeenkomsten kunnen bijvoorbeeld zijn een thema als Pasen, Halloween, Kerst, herfst, winter, lente, abstract, enz. Dit wordt per keer door de groep bepaald.

WAAR?

Alle cursussen worden gehouden op Energieweg 12, 3641 RT Mijdrecht. Op de begane grond is een ruimte die alleen maar gebruikt wordt als atelier. Dit atelier is ook bereikbaar voor mensen met een handicap. Er zijn wel 2 honden op het terrein. Allemaal erg lief en knuffelig, maar niet goed voor mensen met een allergie.

Kladderclub nat-in-nat

Kladderclub nat-in-nat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s